20 noiembrie 2014

ESA confirma: ''Cometa 67P emite un semnal radio misterios''







Agentia Spatiala Europeana (ESA) a confirmat ca a primit un semnal misterios de la cometa 67P.
Examiner.com a descris intr-o postare pe website-ul sau ca semnalul este ca un ''cantec misterios'' si a postat si o inregistrare cu acest semnal, avand titlul: ''Ascultati cum canta cometa noastra''.
Saptamana trecuta, ESA a sarbatorit succesul misiunii Rosseta, care a trimis o sonda pe cometa 67P, pentru a studia comportamentul acestei comete. Scopul adevarat al acestei misiuni a fost instalarea unei sonde pe cometa 67P deoarece se crede ca aceasta este de origine extraterestra si incearca sa comunice cu Terra.
Examiner.com mentioneaza ca autorul Scott Waring de la Ufo Sightings Daily a scris intr-un email publicat in The Guardian, ca acest semnal misterios a fost detectat de NASA acum 20 de ani si ca acesta a fost adevaratul motiv din spatele misiunii Rosseta. Teoria lui Waring si a altora care au sustinut aceasta idee a fost criticata de mass-media, care a respins ideea unui semnal radio misterios provenind de la cometa 67P.
Ei bine, astazi ESA i-a dat dreptate lui Waring. Semnalul misterios este de fapt ''un cantec'', fiind transmis de catre cometa, probabil o oscilatie a campului sau magnetic.






Marea intrebare este daca semnalul este o compozitie intamplatoare a naturii, asa cum presupune ESA, sau a fost creat de o inteligenta extraterestra.

         

O fotografie facuta pe 10 septembrie in timpul misiunii Rosseta arata ceva ce pare a fi un turn radio, care se presupune ca ar fi sursa semnalului misterios si un posibil OZN pe suprafata cometei 67P. Intr-una dintre fotografiile facute publice de ESA, se observa un cablu de culoare alba care duce spre turn.



In concluzie, este evident motivul pentru care ESA si NASA a considerat ca semnalul este mai mult decat o compozitie intamplatoare a naturii.

Daca extraterestrii doresc sa-si anunte prezenta printr-un cantec frumos transmis de la o cometa indepartata, atunci pare sa fie o forma eleganta de First Contact.


Sursa: ufothetruthisoutthere * Examiner.com