25 februarie 2015

''Banda de Gropi'' din Valea Pisco, Peru, un mister nerezolvat






In acelasi platou unde se afla liniile de la Nazca, mii de gropi au fost sapate in pamant, creand o banda care se intinde pe o distanta de 2 kilometri. Banda se vede doar din avion. Nu se stie cine a creat aceste gropi si in ce scop. 

Valea Pisco - Aceasta vale este unul dintre misterele cel mai putin mediatizate, care a ramas aproape necunoscuta pentru cei mai multi cercetatori.

Valea Pisco - vedere aeriana.

Gropile sapate in muntii din Peru au un diametru de 60 de cm si 2 metri in adancime fiecare, asezate in 9-12 coloane, formand o banda lata de 24 de metri, care se intinde pe o distanta de 2 kilometri de la baza muntelui, urcand pe terenul stancos din Cajamarquilla, langa Lima, Peru.
Cativa arheologi care le-au cercetat au incercat sa lanseze cateva teorii in legatura cu utilizarea acestor gropi (morminte verticale, santuri de aparare, locuri de depozitat granele). Nu se stie absolut nimic despre aceasta constructie: nici vechimea, nici scopul, nici originea acesteia.






Totusi exista o coincidenta extraordinara: aceleasi gropi au fost descoperite in Cydonia pe planeta Marte.

Cydonia, Marte

Prima lansare publica a acestui mister a fost facuta de celebrul scriitor Erich Von Daniken, in cartea sa ''Expeditie in Kiribati''. El povesteste cum in 1978, unul dintre participantii la al 5-lea Congres International al AAS (Ancient Astronaut Society), i-a inmanat doua fotografii aeriene dintr-o publicatie veche (din 1930) a revistei National Geographic.



Daniken a gasit locul dupa cautari febrile, in vecinatatea micului oras Humay, in Valea Pisco, la aproape 180 de kilometri de faimoasele desene de la Nazca. In serialul ''Ancient Aliens'' difuzat de postul de televiziune History Channel au fost prezentate imagini din satelit si imagini aeriene a zonei misterioase.




In partea de nord a benzii, se observa cum aceasta se termina intr-o zona nenaturala, intunecata (arata ca si cum ar fi fost o explozie)...a se vedea fotografia de mai jos:








La cativa kilometri est de banda, intr-o fotografie facuta din satelit se vad niste structuri care seamana cu ramasitele unei asezari antice (aceste formatiuni nu arata natural si nu exista nimic asemanator in toata zona): 13 42'36.80" S, 75 51'4.07" W

Urme ale unui oras antic?