22 februarie 2015

Val Camonica: Un loc plin de picturi si simboluri ciudate care au o vechime de peste 10.000 de ani








Val Camonica sau Camonica Valley este una dintre cele mai largi vai din Alpi, avand 90 de km lungime. Se intinde de la Tonale Pass, la 1883 de metri deasupra nivelului marii, la Corna Trentapassi, aproape de Pisogne, in apropiere de Lacul Iseo. Apartine de regiunea italiana Lombardia.


Sculpturile in piatra din Val Camonica constituie una dintre cele mai mari colectii de petroglife preistorice din lume. UNESCO a recunoscut in mod oficial prezenta a peste 140.000 de cifre si simboluri, unele dintre ele avand vechimi de peste 10.000 de ani. Descoperirile recente arata, insa, ca numarul acestora ajunge chiar si la 300.000. 






Petroglifele din Val Camonica infatiseaza scene interesante. Unii spun ca petroglifele desenate de tribul Camunni acum 10.000 de ani reprezinta astronatuti antici. Altii spun ca desenele sunt imagini simple care reprezinta vanatori si ceremonii tribale.

Astronauti antici  purtand casti.




Ar putea fi aceste imagini reprezentari ale astronautilor antici, inregistrate acum mii de ani de stramosii nostri? Sau sunt doar desene timpurii, care, probabil, reprezinta oameni sau zei?